10 SFATURI FOARTE UTILE ÎN BUCĂTĂRIE

Dragi bucătărași trăsniți, știați că ouăle fisurate se pot repara, sau că puteți reduce intensitatea cepei și a usturoiului ? V-am pregătit 10 sfaturi care o să vă fie foarte de folos în bucătărie.

  1. Avem ghinionul uneori să dea mâncarea în foc, pentru a evita acest lucru, dați marginea oalei cu un strat de unt subțire.
  2. S-au fisurat puțin ouăle pe care le-ați pus la fiert? Adăugați în apa de fierbere o lingură de oțet. Aceste truc este foarte util dacă albușul nu a început să iasă.
  3. Prevenim lipirea cărnii sau legumelor, dacă atunci când le punem în ulei încins acestea sunt la temperatura camerei .
  4. Obținem mai mult suc de citrice dacă presăm fructele cu palma.
  5. Iată o metodă foarte simplă prin care ne dăm seama care este temperatura uleiului.Punem un cub de pâine în uleiul încins și dacă acesta devine arămiu într-un minut, temperatura este de 175-185 grade , iar dacă acesta devine în 40 de secunde , uleiul are 185-195 de grade , în 20 de secunde 195-200 de grade.
  6. Pentru a obține șnițele mai crocante, puneți în compoziția de ou o linuriță de praf de copt, iar apoi prăjiți în ulei încins.
  7. Când cumpărați carne de pui ne dăm seama dacă este proaspătă prin culoarea untului a pielii și nu trebuie să fie uscată.
  8. Grăsimea se înlătură din supe prin punerea în bol a 4 cuburi de gheață. Grăsimea se adună în jurul gheței și o să fie ușor de luat.
  9. Reducem intensitatea usturoiului sau a cepei prin sotarea lor în unt sau ulei de măsline .
  10. Pastele și orezul nu se mai lipesc dacă punem în apă câțiva stropi de oțet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *