LAPTE PRĂJIT

Dragi bucătărași trăsniți, laptele prăjit este un desert spaniol deosebit de gustos, ușor de făcut, apreciat atât de copii cât și de adulți.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 1/2 cană zahăr
- 1/2 cană amidon
- 1/4 linguriță nucșoară
- 3 căni lapte
- 1 lingură unt
- 2 ouă
- coajă de lămâie
- 3/4 cană pesmet
- ulei pentru prăjit
- 100 g zahăr pudră

MOD DE PREPARARE :
Într-un vas mai mare pe foc, amestecăm amidonul cu zahărul, nucșoara și punem și laptele treptat. Amestecăm până se îngroașă compoziția, după care punem coaja de lămâie și untul.
Neapărat lăsăm la răcit complet și după dăm la frigider pentru 2 ore .
Se va obține o gelatină pe care o tăiem după cum vrem.
Într-un castron mai mic punem un ou bătut și în altul pesmet.
Trecem bucățile de lapte prin ou, după pesmet și le prăjim în ulei încins până când capătă o culoare aurie, Pudrăm cu zahăr și servim.
Un desert simplu și foarte bun.
Poftă bună!