CELE MAI BUNE TRUCURI ÎN BUCĂTĂRIE

Dragi bucătărași trăsniți, există trucuri mai folositoare, altele mai puțin folositoare, insă orice truc ne ajută să economisim timp, bani și energie, adica ne fac viața mai ușoară. Iată câteva dintre ele:

1.In situația în care nu aveți spațiu în frigider, ouăle se ung cu parafină, slănină de porc sau ulei vegetal și se depozitează intr-un loc răcoros, pentru a rămâne proaspete câteva luni bune .

2.Dacă vrei să tai o bucată mai mare dintr-un cașcaval, taie cu tot cu ambalaj, în acest fel nu te chinui să îndepărtezi ambalajul, iar după ce ai folosit cașcavalul tăiat poti acoperi cu restul de ambalaj partea descoperită a cașcavalului.

3.Încă un truc foarte bun, care ne ajută să păstrăm partea din care am tăiat felia de tort moale și proaspătă, lipim felii de pâine în acel loc cu o scobitoare. Astfel o să fie la fel de proaspăt pe timp mai îndelungat, la fel ca la început .

4.Coaja ghimbirului se curăță destul de greu chiar și cu cuțitul, dar dacă o să folosești o lingură, te asigur că o să îți fie mult mai ușor.

5.Dacă ai nevoie doar de câțiva stropi de lămâie și nu vrei să irosești una întreagă, înțeapă o lămâie, scurge câteva picături, apoi acoperă acea gaură. Lămâia este bună de utilizat în acest fel si peste câteva zile.

6.Pentru a păstra ceapa și usturoiul pentri mai multe luni și pentru a feri aceste legume de umiditate si mucegai, le punem în pungi de hârtie găurite. Ele își vor păstra timp îndelungat textura si propritățile.

7.Dacă nu ai nevoie de un avocado întreg și vrei ca acesta să nu oxideze, stropește avocado cu oțet de mere, acesta are compuși de sulf care încetinesc procesul de oxidare și în acest fel fructul se va menține mult timp.

8.Știm foarte bine că atunci când cartofii încolțesc, emană o substanță toxică și nu mai pot fi consumați. Putem combate acest lucru punând cartofii lângă mere, deoarece merele eliberează un gaz numit etilenă, care împiedică încolțirea cartofilor.

9.Dacă aveți un borcan în care a mai rămas puțină ciocolată pe pereți și nu vreți să aruncați, puteți pune în borcan lapte cald, amestecați și o să obțineți o ciocolată caldă foarte gustoasă.

10.Mult timp m-am confruntat cu faptul că nu știam cum să aleg cel mai bun și copt ananas. Este foarte simplu, un ananas copt trebuie să aibă o culoare galbenă aurie în totalitate, iar daca nu ați găsit unul în această nuanță și este verde, sau are zone verzi, tăiați toate frunzele și așezați-l cu vârful în jos. În acest fel o să se grăbească procesul de coacere.

11.Secretul pentru a păstra verdețurile cum ar fi broccoli, țelina proaspete timp de o lună sau mai mult este de a le înveli în folie de aluminiu.

12.În caz că ați uitat un pachet de biscuiți deschis și s-a uscat, puneți biscuiți în cuptorul cu microunde, aceștia o să își revină, dar trebuie consumați în jumătate de oră, după o să se usuce din nou.

13.Dacă agiți un ou foarte tare înainte să îl fierbi, acesta o să devină auriu, albușul cu gălbenușul o să se combine foarte bine.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.