Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint o rețetă inspirată din bucătăria chinezească, rață cu prune condimentate. Combinația dintre gustul dulce acrișor al prunelor combinat cu gustul pieptului rață este extraordinară.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 6 prune
  • 2cm bucata de ghimbir proaspat, curatata si taiata fin
  • 1 anason
  • 1 ardei iute, fara seminte si fin feliat
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 lime – coaja si sucul
  • 4buc piept de rata
  • 2 lingurite condimente chinezesti

MOD DE PREPARARE :

Pentru început spălăm prunele, le scoatem sâmburii și le tăiem bucățele. Le punem într-o cratiță cu anasonul, ardeiul iute, ghimbirul, și sucul de lămâie cu coaja. Lăsăm șla foc mic, amestecăm și lăsăm să se gătească cu un capac deasupra timp de 10-15 minute până când se înmoaie prunele.

Preparăm carnea și presărăm condimente chinezești și sare. Gătim rața într-o tigaie cu pielea în jos timp de aproximativ 8 minute, după punem tigaia în cuptor la 180 de grade și mai lăsăm la gătit încă 8 minute.

Punem într- o farfurie prunele făcute anterior, pipetul de rață la cuptor și savurăm.

Poftă bună, dragi bucătărași trăsniți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *