SALATĂ CU FASOLE ȘI CUSCUS
Dragi bucătărași trăsniți, iată o salată sănătoasă și ușoară pentru cei care țin post sau sunt adepții dietei vegetariene: salată cu fasole și cuscus.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 1 cana cuscus
- 1 1/4 cesti supa de pui
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingurita otet
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 8 fire ceapa verde, tocate
- 1 ardei rosu, tocat
- 1/4 ceasca coriandru proaspat, tocat
- 1 cana porumb
- 420g conserva fasole boabe
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE :
Într-o cratiță punem supa de pui și când a început să fiarbă adăugăm și cuscusul. Luăm de pe foc vasul, acoperim cu capac și lăsăm așa timp de 5 minute.
Amestecăm într-un castron sucul de lămâie, uleiul de măsline, chimenul, oțetul, coriandru, fasolea, ardeiul roșu, ceapa verde.
Cuscusul îl amestecă cu o lingură pentru a nu se lipi de vas, îl condimentăm cu sare și piper și îl punem peste legume.
Amestecăm și servim.
Poftă bună!