SUPĂ DE BROCCOLI CU PASTE
Dragi bucătărași trăsniți, supa de broccoli cu paste este o supă saracă în grăsimi, ușoară pentru digestie și care asigură un aport de vitamine și minerale atât de necesare organismului.
INGREIDENTE UTILIZATE:
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 catei de usturoi, tocați
- 2 cepe roșii, cubulețe
- 2 teline, cubulețe
- 1 morcov, cubulețe
- 400g conservă de rosii in bulion
- 1 lingură de bulion
- 2 linguri de oțet de vin roșu
- 1 lingurița de zahăr
- 1,3 litri supă de legume, fierbinte
- 500g broccoli, tăiat
- 75g macaroane sau alte paste mici
- busuioc proaspăt
- parmezan
- ulei de măsline
MOD DE PREPARARE :
Într-o tigaie pe foc mic punem ceapă, usturoi, morcov, țelină, jumătate de linguriță de sare și lăsăm la călit aproximativ 15 minute.
Roșiile le pasăm până când devin o pastă și adăugăm pasta peste celelalte legume împreună cu bulionul, zahărul, oțetul, broccoli și cartoful. Lăsăm la fiert 30 de minute.
În timp ce legumele se gătesc, fierbem pastele în supa de legume cu busuioc, conform instrucțiunilor de pe ambalaj și în plus adăugăm sare, piper după gust.
Băgăm amesecul de legume la blender și mixăm, amestecăm supa cu pastele și servim cu parmezan și puțin ulei de măsline.
Poftă bună!