NEGRESĂ CU GLAZURĂ DE CACAO DE POST

Dragi bucătărași trăsniți, postul este foarte important pentru toți credincioșii, insă în timpul lui suntem privați de multe delicii culinare. Pentru a trece mai ușor această perioadă, m-am gândit să vă prezint o rețetă de desert de post, și anume negresă cu glazură de cacao.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 250 g zahăr
  • 250 ml apă minerală
  • 125 ml ulei
  • 4 linguri gem sau dulceață
  • 4 linguri cacao
  • 100 g nuci mărunțite
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g făină
  • Pentru glazură:
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apă fierbinte

MOD DE PREPARARE :

Punem într-un bol mai amre zahărul, făina, praful de copt, uleiul și amestecăm cu ajutorul unui mixer până când obținem o pastă omogenă. Punem în cremă nuci și dulceață și încorpotăm cu ajutorul unei spatule.

Punem într-o tavă toată compoziția și băgăm la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la 160 de grade, până când se înegrește uniform.

Glazura o facem amestecând cacaua, cu zahăr pudră, și puțin ulei călduț. Amestecăm până când începe să devină omogen, mai adăugăm 3 linguri de apă clocotită și amestecăm.

După ce s-a răcit prăjitura punem glazura și decorăm cu nucă sau nucă de cocos.

Poftă bună, iubitori de dulce!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *