Rețete vechi: cornulețe delicioase

Astăzi, la cererea familiei , m-am hotărât să pregătesc cornulețe de casă foarte gustoase. Am găsit într-un caiet vechi al bunicii aceasta rețetă și m-am gândit să v-o prezint și vouă

Ingrediente:

  • 320 grame de făină (2 pahare);
  • 240 grame de ulei (1 ceașcă);
  • 30 grame de drojdie (aproximativ de dimensiunea unei nuci);
  • 1 ceșcuță de lapte calduț;
  • Marmeladă sau dulceață

Mod de preparare:

Se înmoaie drojdia cu lapte și se adaugă în făină.

Se pune uleiul și sarea împreună cu o linguriță de zahăr.

Se frământă foarte bine și apoi se întinde coca, se taie în pătrate aproximativ egale și se adaugă dulceața.

Se pun în tavă pe o hârtie de copt.

Se lasă la copt timp de aproximativ 30 de minute.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *