Reteta copilăriei: crema de zahăr ars

Cu toții ne amintim de deserturile copilăriei, dar parcă, crema de zahăr ars, ocupă primul loc într-un top al deliciilor timpurii. Astăzi vă prezint o rețetă simplificată pentru realizarea cremei de zahăr ars.

Timpul de preparare: 45 minute.

Ingrediente necesare: 6 ouă; 10 linguri de zahăr; 1 litru de lapte; 1 plicuri zahăr vanilat.

Modalitatea de preparare:

Se caramelizează 5 linguri de zahăr într-o oală smălțuită. Zahărul topit se întinde în sus pe pereții vasului. Lăsăm la răcit.
Într-un castron batem cele 6 ouă întregi împreună cu restul de zahăr și plicul de zahăr vanilat. La sfârșit adăugăm laptele, amestecând ușor. Turnăm compoziția în oala cu zahăr ars.
Preîncălzim cuptorul aproximativ 175 grade Celsius și introducem oala în cuptor. Lăsăm la cuptor 30 minute. Când suprafața este cafenie, crema este gata. Se lasă la răcit.

În timp ce savurăm acest desert, rememorăm amintiri din copilăria noastră, știind că întodeauna acestea se leagă de o persoană sau mai multe, de un loc drag sau…. de un desert 🙂

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.