O rețetă cel puțin interesantă: vinete cu telemea sau mozzarella

Această retetă mi s-a părut foarte interesantă prin prisma asocierii ingredientelor. Având în vedere că se apropie treptat sezonul vinetelor, cred că poate fi încercată fără probleme în fiecare gospodărie. Succes!

Gradul de complexitate este redus chiar dacă este nevoie de aproximativ 2 ore pentru finalizarea preparatului.

Ingredientele necesare:

  • 1 kg de rosii;
  • 3 vinete;
  • 250 g de brânză telemea mai moale sau mozarella,
  • Cimbru;
  • Untdelemn;
  • Sare și piper.

Modalitatea de preparare:

Spălați rosiile, tăiați-le partea de sus, apoi tăiați-le în rondele. Puneți la încins o lingură de undelemn în tigaie și căliti roșiile vreme de 5 minute, adăugați sare și piper. Spălați vinetele și tăiați-le în felii cam de un deget, pe lățime. Încălziți cuptorul la maximum. Într-un vas rezistent la foc, uns cu puțin untdelemn. Asterneți roșiile, rondea lângă rodea. Puneți peste ele vinetele, presărați cu cimbrul, sare și piper.
Stropiți din abundență cu untdelemn. Peste toate asezați mozzarella sau
telemeaua, tăiată felii subțiri. Băgați la cuptor și lăsați vreme de o oră si
jumătate. Serviți mâncarea fierbinte, cu puțin cimbru presărat pe deasupra.

Cu siguranță că rezultatul o să vă surprindă. Bucătarul trăsnit vă garantează și vă îndeamnă să exersați cât mai multe rețete noi alături de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *