Piept de pui ”aburit”

Nu…nu aburim puiul, îl gătim 🙂 Va propun astăzi o rețetă în care ingredientul de bază este pieptul de pui. Sper să gasiti reteta interesantă și să o încercați!
Ingrediente necesare:
- 500-600 gr piept de pui (dezosat, fără piele);
- 1 lingură ulei;
- sare, piper și turmeric
Modalitatea de preparare:
- Pieptul de pui se taie cuburi cât o îmbucătură (dar nu foarte mici, undeva la 2.5-3 cm). Eu tai felii groase pe lățime și apoi fiecare felie o fac cuburi;
- Se presară bucățile cu sare, piper și puțin din turmeric (aprox 1/4 linguriță). Se picură uleiul și se masează bine. Dacă doriti, puteți folosi și alte condimente (chili, usturoi granulat, condiment de pui);
- Se așează cuburile de pui în tava cuptorului la distanță unele de altele, să nu fie suprapuse. Această cantitate trebuie să vă intre într-o tavă de cuptor.
- Se acoperă bucățile de pui cu hârtie de copt, apăsând pe margine să sigileze bine carnea în timpul coptului;
- Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200C pentru 7 minute (doar atât!) pentru bucăți de dimensiunea specificată în rețetă;
- Scoateți bucățile din tava intr-un bol si daca doriti puteti presara verdeața tocată (pătrunjel, menta, busuioc, ceapa verde). Se păstrează la frigider acoperit. E bun imediat, dar și la temperatura camerei.

Un preparat foarte bun, ușor, ideal în regimurile alimentare unde se recomandă numai preparate fierte sau fripte.