Piept de pui ”aburit”

Nu…nu aburim puiul, îl gătim 🙂 Va propun astăzi o rețetă în care ingredientul de bază este pieptul de pui. Sper să gasiti reteta interesantă și să o încercați!

Ingrediente necesare:

  • 500-600 gr piept de pui (dezosat, fără piele);
  • 1 lingură ulei;
  • sare, piper și turmeric

Modalitatea de preparare:

  1. Pieptul de pui se taie cuburi cât o îmbucătură (dar nu foarte mici, undeva la 2.5-3 cm). Eu tai felii groase pe lățime și apoi fiecare felie o fac cuburi;
  2. Se presară bucățile cu sare, piper și puțin din turmeric (aprox 1/4 linguriță). Se picură uleiul și se masează bine. Dacă doriti, puteți folosi și alte condimente (chili, usturoi granulat, condiment de pui);
  3. Se așează cuburile de pui în tava cuptorului la distanță unele de altele, să nu fie suprapuse. Această cantitate trebuie să vă intre într-o tavă de cuptor.
  4. Se acoperă bucățile de pui cu hârtie de copt, apăsând pe margine să sigileze bine carnea în timpul coptului;
  5. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200C pentru 7 minute (doar atât!) pentru bucăți de dimensiunea specificată în rețetă;
  6. Scoateți bucățile din tava intr-un bol si daca doriti puteti presara verdeața tocată (pătrunjel, menta, busuioc, ceapa verde). Se păstrează la frigider acoperit. E bun imediat, dar și la temperatura camerei.

Un preparat foarte bun, ușor, ideal în regimurile alimentare unde se recomandă numai preparate fierte sau fripte.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.