O rețetă internațională, inedită, din zona Orientului Apropiat, care implică utilizarea de carne crudă în preparare, dar vă asigur că gustul este unul deosebit.

Ingrediente utilizate:

  • 200 gr muschi de vită;
  • 2 castraveciori murați (foarte mici, de tip cornichon);
  • 1 lingură cu vârf de ceapă roșie tocată mărunt;
  • 1 linguriță de capere (mugurii plantei Capparis spinosa);
  • 1/2 legătură pătrunjel;
  • 1 gălbenuș de ou;
  • 60 ml ulei;
  • 2 lingurițe muștar;
  • 1 linguriță sos Worcestershire;
  • 1 linguriță suc de lămâie;
  • sare, piper.

Modalitatea de preparare:

  1. Se toacă carnea mărunt, dar folosind cuțitul, nu robotul sau mașina de carne;
  2. Se pune galbenușul într-un bol împreună cu o linguriță de muștar. Se adaugă uleiul, în fir subțire, amestecând non-stop până îl terminați. Veți obține o maioneză mai subțirică;
  3. Adăugați în maioneză restul de muștar, sosul Worcestershire, sucul de lămâie și condimentați cu sare și piper. Omogenizați bine;
  4. Adăugați maioneza peste carne și amestecați bine:
  5. Tocați foarte mărunt castraveciorii, ceapa, caperele și pătrunjelul. Adăugați peste carne și amestecați iar;
  6. Gustați și dregeți amestecul de sare, piper și suc de lămaie dupa gustul vostru;
  7. Serviți cu pâine prăjită și un gălbenuș de ou crud deasupra (dacă doriți). Eu m-am limitat doar la pâine prajită.

Vă doresc poftă bună! Aștept comentariile Dvs în legătură cu prepararea acestei rețete inedite și, evident, dacă v-a plăcut 🙂

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.