SUFLEU DE CARTOFI CU CAȘCAVAL

Dragi bucătărași trăsniți, nelipsiții cartofi din casa fiecăruia, sunt vedetele unei varietăți întregi de feluri de mâncare. Iată o garnitură aspectuoasă, perfectă pentru preparatele din carne.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- cartofi medii (cca 400 g)
- 4 ouă
- 150 g cașcaval
- 50 ml lapte
- sare
- piper
- 1 linguriță patrunjel

MOD DE PREPARARE:
Fierbem cartofii în apă cu sare până când îi putem pătrunde usor cu furculita. Separăm ouăle și batem albușurile cu un praf de sare și piper . Combinăm gălbenușurile cu cartofii zdrobiți, apoi adăugăm cașcavalul, laptele , sarea și piperul. Încorporăm albușurile bătute spumă până se țin de tel, folosind o spatulă, cu mișcări de jos în sus.
Turnăm compoziția în forme mici, rotunde de porțelan sau forme de brioșe unse cu unt. Umplem formele până sus apoi le dăm la cuptor la 220 de grade pentru 10-15 minute, sau până când se rumenesc și se umflă considerabil. Presărați pe deasupra pătrunjel tocat și serviți alături de carne de pui, porc.
Este perfect de servit musafirii, arată elegant dar este și foarte gustos.
Poftă bună!