Mazăre scăzută

Dragi bucătărași trăsniți, vă recomand să vă procurați legumele și fructele direct de la producători pentru a profita din plin de prospețimea acestora. Mazărea este una dintre acestea, deși suntem tentați, din comoditate, pentru a cumpăra mazăre ambalată. Rețeta de astăzi are la bază tot mazărea, în fapt, toată săptămâna va fi dedicată ingredientelor proaspete din piață.

Ingrediente necesare:

  • 300 gr mazăre proaspată;
  • 1 ceapă;
  • 1/2 ardei roșu;
  • 4-6 fire mărar;
  • 3 linguri ulei de măsline de calitate;
  • 2 prize piper;
  • 1/2 linguriță boia dulce;
  • sare.

Modalitatea de preparare:

  1. Se dau pe răzătoarea mare ceapa și ardeiul. Se călesc 2 linguri de ulei încins timp de 2 minute;
  2. Se adaugă mazărea, condimentele (piper, boia și sare după gust) și mărarul tocat. Se acoperă cu 1 cană de apă;
  3. Se fierbe totul la foc mediu, cam 20-25 minute, până apa de pe mazăre scade, ajungând la consistența unui sos;
  4. Se adaugă restul de ulei și se drege de sare.

Vă dorim poftă bună! Nu uitați să ne lăsați comentarii în legătură cu experiențele Dvs culinare din bucătărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *