PATE DE CIUPERCI

Dragi bucătărași trăsniți, pateul de ciuperci este ideal pentru cei care doresc să țină post , sunt vegani, vegetarieni sau cei care doresc să aibă un stil de viață sănătos.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  •  300 g ciuperci
  •  1 ceapă tocată mărunt
  •  2 căței de usturoi tocați
  •  30 g nuci
  •  50 g pesmet
  •  30 ml ulei de măsline
  •  1 praf de sare
  •  piper (după gust)

MOD DE PREPARARE :

Într-o tigaie în care punem uleiul de măsline adăugăm ceapa și usturoiul. Gătim totul la foc mic timp de 5 minute sau până ceapa devine translucentă.Asezonăm .Adăugăm ciupercile tăiate subțire și se gătesc până se rumenesc frumos. Lăsăm la răcit. Într-un blender sau într-un robot de bucătărie punem ciupercile, pesmetul, nucile și un pic de ulei de măsline. Păstră până obținem o pastă omogenă. Condimentăm cu sare și piper.

Acest pateu poate fi servit pe pâine prăjită sau biscuiți sărați.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *