CROISSANT CU SUNCĂ ȘI CAȘCAVAL

Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint un mic dejun specific franțuzec, dar cu siguranță și foarte iubit de români. Croissantul cu șuncă și cașcaval este foarte gustos și ușor de făcut .

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 1 pachet de aluat foietaj
  • 10 felii șuncă presată
  • 200 grame cașcaval ras sau felii de cașcaval de sandviș
  • un ou pentru uns
  • piper
  • o lingură de smântână sau lapte
  • susan/chimen pentru exterior

MOD DE PREPARARE :

Întindem foaia de aluat și o tăiem pe lungime în două părți, apoi tăiem triunghiuri cât palma de mari . Adăugăm șunca, cașcavalul ras sau felii, piper și rulăm. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, așezăm croissantele și le ungem cu amestec de smântână sau lapte cu ou. Eventual putem adăuga diferite semințe, de susan, mac, chimen. Le lăsăm la cuptor 20-25 de minute la 180 de grade și totul este gata.

Foarte delicios acest croissant și ușor de făcut. Este potrivit pentru micul dejun sau o gustare.

Spor la treabă, dragi bucătărași și aștept părerile voastre în comenatrii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *