CARTOFI UMPLUȚI CU TELEMEA ȘI ȘUNCĂ

Dragi bucătărași trăsniți, nu mai aveți idei de aperitive sau nu mai știți ce să mai mâncați la prânz sau cină? Vă vin în ajutor cu o rețetă foarte simplă și foarte gustoasă de cartofi umpluți cu telemea și șuncă.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 8 cartofi potriviți de mari
  •  200 g unt
  •  100 g telemea de oaie
  •  150 g caşcaval
  •  150 g şunculiţă afumată
  •  1/2 linguriță verdeaţă uscată (cimbru)
  •  sare
  •  piper
  •  câteva fire de verdeaţă proaspătă

MOD DE PREPARARE:

Punem cartăfii spălați în folie de aluminiu și îi băgăm la cuptor pentru aproximativ o oră.

Untul îl facem spumă și îl condimentăm după gust cu piper, sare și verdeață uscată. Toată această compoziție o punem în folie de aluminiu și o băgăm la frigider tot pentru o oră.

După ce cartofii au fiert, îi tăiem în două bucăți și presărăm telemea rasă, șuncă tăiată feliuțe și cașcaval. Mai adăugăm și câte o bucată de unt aromatizat și băgăm la cuptor pentru încă 5 minute.

Foarte rapid de făcut, perfect pentru zilele în care nu aveți timp de stat lângă mâncare până se face.

Poftă bună, dragi bucătărași!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *