SUPĂ PICANTĂ

Dragi bucătărași trăsniți, având în vedere că bucătăria chinezească este foarte diversificată, mi-am propus să vă prezint o rețetă picantă ideala pentru iubitorii de gusturi iuți. Este vorba de supa picantă.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • un piept mare de pui
  •  o rădăcină ghimbir
  •  50 ml sos de soia
  •  sare
  •  piper roşu şi alb
  •  4 fire ceapă
  •  2 fire usturoi
  •  tăieţei chinezeşti cu ou
  •  200 g ciuperci
  •  200 g porumb din conservă
  •  200 g legume chinezeşti congelate
  •  2-3 linguri ulei

MOD DE PREPARARE:

Spălăm pieptul de pui și îl lăsăm la scurs. Îl dezosăm și îl tăiem cubulețe mici.

Punem într-o oală ulei și călim bucățelele de pui împreună cu ceapa și usturoiul tocate mărunt și ghimbirul ras. Turnăm 3 litri de apă, punem sare, piper și lăsăm la fiert la foc mic.

Ciupercile le spălăm , le tăiem felii subțiri și le punem în oală împreună cu legumele chinezești, porumbul fiert și sosul de soia. Lăsăm la fiert în continuare la foc potrivit.

Între timp punem la fiert tăițeii conform instrucțiunilor și după ce au fiert îi scurgem și îi adăugăm în supă.

După ce au fiert legumele și carnea potrivim cu sos de soia, sare, piper și este gata de savurat.

Spor la gătit, dragi bucătărași și poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *