CHIFTELUȚE CU BRÂNZĂ FETA PE PAT DE LEGUME LA GRĂTAR

Dragi bucătărași trăsniți, chifteluțele cu brânză feta pe pat de legume la grătar reprezită un fel de mâncare foarte gustos și aromat, ce poate fi luat la pachet pentru serviciu sau chiar pentru picnic, deoarece este la fel de bun și când este rece. Vă recomand cu mare drag să încercați această rețetă delicioasă!

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 3 roșii
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 fir de țelină verde
  • 1 dovlecel
  • 3 fire de salvie
  • 100 de g brânză feta
  • 1 ou
  • 450 g carne tocată
  • 1 linguriță muștar
  • Sare
  • Piper
  • 6 linguri ulei
  • 4 linguri oțet balsamic

MOD DE PREPARARE:

Roșiile le spălăm și le decojim, ardeii grași îi spălăm, îi curățăm și îi tăiem cubulețe, iar dovleceii și țelina tăiem felii.

Tăiem brânza feta în cubulețe. Carnea tocată o amestecăm cu oul, muștarul, sarea și piperul. Formăm biluțele din amestec, iar în mijloc punem câte un cubuleț de feta. Punem într-o tigaie 2 linguri de ulei și prăjim chifteluțele pe toate părțile.

Coacem pe grătar dovlecelul, țelina și ardeiul, după care le punem într-o tigaie unde adăugăm roșiile, frunzele de salvie și călim toate acestea împreună. Punem puțin oțet balsamic, piper și sare și mai lăsăm puțin în tigaie până se uniformizează gustul.

Pe o farfurie punem întâi legumele, formăm un pat de legume și deasupra punem chifteluțele.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.