SALATĂ ITALIANĂ DE PASTE CU SALAM ȘI MOZZARELLA

Dragi bucătărași trăsniți, o combinație foarte bună dintre carbohidrați și ingrediente proaspete, este salata italiană de paste cu mozzarella și salam. Poate fi luată cu ușurință și la pachet deoarece se servește și rece. Este sațioasă și gustoasă, o alegere ideală.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 400 g paste
- 250 g mozzarella bile
- 100 g salam
- 250 g roșii cherry
- 100 g măsline negre
- Pentru dressing:
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri oțet balsamic
- 1 cățel de usturoi
- sare
- piper
- busuioc
- oregano

MOD DE PREPARARE :
Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj în apă cu sare.
Cât timp fierbem pastele tăiem salamul, roșiile, măslinele și rupem biluțele de mozzarella.
Facem dressing-ul amestecând oțetul balsamic cu uleiul de măsline, sare, piper, uleiul de măsline, o linguriță de busuioc și una de oregano. Amestecăm foarte bine și lăsăm la odihnit până când asamblăm salata.
Scurgem pastele de apă, le amestecăm cu celelalte ingrediente și turnăm și dressing-ul.
Servim la pachet , rece sau imediat după ce am făcut salata.
Poftă bună!