PIEPT DE PUI UMPLUT CU LEGUME ÎN STIL GRECESC

Dragi bucătărași trăsniți, pieptul de pui umplut cu legume în stil grecesc este o mâncare a cărei aromă îmi amintește de tavernele grecești. Preparat in felul recomandat de mine, pieptul de pui va fi suculent și foarte aromat.

INGREDIENTE UTILIZATE :

  • 3 lingurițe ulei de măsline
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • pătrunjel verde
  • oregano
  • sare
  • piper
  • 4 bucăți piept de pui
  • 1 zucchini
  • 2 roșii
  • 1 ceapă roșie
  • 200 g brânză feta
  • 100 g mozzarella

MOD DE PREPARARE :

În fiecare bucată de piept de pui face câteva tăieturi, îl crestăm astfel încât să formăm un fel de buzunare.

Zdrobim usutroiul și îl ametsecăm cu piper, sare, ulei, zeamă de lămâie și ungem fiecare bucată de piept de pui, inclusiv prin tăieturile făcute.

Legumele le tăiem în felii cât se poate de subțiri și umplem fiecare tăietură cu feliile de roșii, ceapă și zucchini.

Presărăm peste fiecare bucată de pui cu legume oregano uscat și pune bucățile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Stropim cu puțin ulei de măsline și dăm la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la 180 de grade.

După cele 20 de minute presărăm mozzarella și cubulețe de brânză feta peste fiecare bucată de pui și băgăm la cuptor pentru încă 15 minute.

Presărăm pătrunjel tocat și servim alături de un sos.

Poftă bună !

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.