Biftec tartar

O rețetă internațională, inedită, din zona Orientului Apropiat, care implică utilizarea de carne crudă în preparare, dar vă asigur că gustul este unul deosebit.
Ingrediente utilizate:
- 200 gr muschi de vită;
- 2 castraveciori murați (foarte mici, de tip cornichon);
- 1 lingură cu vârf de ceapă roșie tocată mărunt;
- 1 linguriță de capere (mugurii plantei Capparis spinosa);
- 1/2 legătură pătrunjel;
- 1 gălbenuș de ou;
- 60 ml ulei;
- 2 lingurițe muștar;
- 1 linguriță sos Worcestershire;
- 1 linguriță suc de lămâie;
- sare, piper.
Modalitatea de preparare:
- Se toacă carnea mărunt, dar folosind cuțitul, nu robotul sau mașina de carne;
- Se pune galbenușul într-un bol împreună cu o linguriță de muștar. Se adaugă uleiul, în fir subțire, amestecând non-stop până îl terminați. Veți obține o maioneză mai subțirică;
- Adăugați în maioneză restul de muștar, sosul Worcestershire, sucul de lămâie și condimentați cu sare și piper. Omogenizați bine;
- Adăugați maioneza peste carne și amestecați bine:
- Tocați foarte mărunt castraveciorii, ceapa, caperele și pătrunjelul. Adăugați peste carne și amestecați iar;
- Gustați și dregeți amestecul de sare, piper și suc de lămaie dupa gustul vostru;
- Serviți cu pâine prăjită și un gălbenuș de ou crud deasupra (dacă doriți). Eu m-am limitat doar la pâine prajită.

Vă doresc poftă bună! Aștept comentariile Dvs în legătură cu prepararea acestei rețete inedite și, evident, dacă v-a plăcut 🙂