SALATĂ CU FASOLE ȘI CUSCUS

Dragi bucătărași trăsniți, iată o salată sănătoasă și ușoară pentru cei care țin post sau sunt adepții dietei vegetariene: salată cu fasole și cuscus.

INGREDIENTE UTILIZATE :

  • 1 cana cuscus
  • 1 1/4 cesti supa de pui
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingurita otet
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 8 fire ceapa verde, tocate
  • 1 ardei rosu, tocat
  • 1/4 ceasca coriandru proaspat, tocat
  • 1 cana porumb
  • 420g conserva fasole boabe
  • sare
  • piper

MOD DE PREPARARE :

Într-o cratiță punem supa de pui și când a început să fiarbă adăugăm și cuscusul. Luăm de pe foc vasul, acoperim cu capac și lăsăm așa timp de 5 minute.

Amestecăm într-un castron sucul de lămâie, uleiul de măsline, chimenul, oțetul, coriandru, fasolea, ardeiul roșu, ceapa verde.

Cuscusul îl amestecă cu o lingură pentru a nu se lipi de vas, îl condimentăm cu sare și piper și îl punem peste legume.

Amestecăm și servim.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *