Plăcintă cu carne

Dragi prieteni, astăzi vă prezint o rețetă foarte dragă mie, pe care o savurez din când în când. Este vorba de plăcintă cu carne. Toată familia a fost încântată . A fost un deliciu culinar pe cinste

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocata (amestec de porc cu vita)
  • 300 g ciuperci
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu taiat
  • 2 cepe
  • 2 linguri de smantana
  • gris
  • verdeata (patrunjel si marar)
  • boia dulce
  • sare 
  • piper
  • cimbru
  • 4 oua
  • foi de placinta

Mod de preparare:

Pentru inceput tocam ceapa marunt.  Aveti grija sa nu va usture ochii! 🙂

Punem ceapă la călit în puțin ulei încins într-un vas. O lăsăm să se înmoaie un pic. Între timp vom trece la tăierea ardeiului, tot așa în fâșii mici , apoi le tăiem cubulețe. Avem grijă să eliminăm nervurile de pe ardei. Călim și ardei cu ceapa. Tocăm și cei doi căței de usturoi și îi adăugăm peste ardeiul și ceapa călită. Îl lăsăm 2 min să se caleasca și aceștia și să întrepătrundă aromele .  Luăm carnea tocată, o adăugăm și pe ea peste legumele călite anterior și o vom lasa  , amestecând din când în când , până când își va schimba culoarea. Amestecăm din când în când, cum am spus , la foc mic. După ce carnea își schimbă culoarea, oprim focul și o lăsăm să se răcească până ajunge la temperatura camerei. Este foarte important acest proces de răcire pentru restul rețetei.

După ce s-a răcit adăugăm sare, piper, boia, o linguriță de cimbru, 2 linguri de smântâna, Amestecăm ingredientele . Tocăm mărunt verdeață și o adăugăm și pe aceasta. Amestecăm totul foarte bine și trecem la etapa următoare.

Într-un vas punem 4 ouă și 2 linguri de smântână și amestecăm foarte bine, ca pentru omletă.

Împărțim foile pentru plăcintă în 2 jumătăți. Prima jumătate o punem pe fundul unei tăvi. Adăugăm compoziția cu carne și apoi punem și cealaltă jumătate de foi de plăcintă.

Ungem cu ajutorul unei pensule de bucătărie foile de deasupra și înfigem cu furculița din loc în loc pentru a obține mici găuri.

Punem tavă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproxiimativ 30 de min verificând din când în când dacă este gata .

Când plăcinta este gata , o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească . O tăiem bucățele și o servim ca garnitură sau ca fel de mâncare principal.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *