Gogoșele de cartofi

Gogoșele. Ce bine sună, nu, dragi bucătărași trăsniți? Dar ce părere aveți să încercăm niste gogoșele mai speciale? De ce mai speciale? Pentru că sunt făcute din cartofi. Iată cum se procedează:
INGREDIENTE:
- 1/2 kg de cartofi
- 50 g unt
- 2 linguri rase de faină
- 1 ceașcă apă
- 2 ouă
- sare
- piper
- ulei
MOD DE PREPARARE:
Curățam cartofii și îi punem la fiert în apă cu sare. Separat, punem la fiert apa cu untul, iar când dă în clocot se adaugă faina și amestecăm repede. Se mai fierb 2-3 minute, apoi se dă sosul deoparte.
După ce au fiert cartofii, îi trecem prin mașina de tocat. Dacă nu aveți mașină de tocat, îi pasați ca pentru piure. Îi adaugăm în sosul alb, punem și ouăle, apoi amestecăm până se omogenizează totul.

Potrivim gustul de sare și piper, apoi formăm gogoșele pe care le prăjim în ulei bine încins.
Servite calde sunt cele mai bune!
Un sfat foarte important, dragi prieteni: prăjiți gogoșelele într-o cratiță mai adâncă sau un ceaun în mult ulei bine încins ca să se umfle.
Spor la treaba și pofta buna!
Aștept părerile voastre!