Paste cu mazăre și costiță

Un preparat sățios, ideal pentru o cină în familie, din ingrediente clasice, care pot fi cu ușurință procurate din orice supermarket.

Ingrediente utilizate:

  • 250 gr paste scurte;
  • 200 gr mazăre proaspată;
  • 100-150 gr costiță afumată;
  • 1 ceapă;
  • 3 linguri smântână;
  • 3 linguri de parmezan răzuit;
  • 1 lingură ulei;
  • sare, piper

Modalitatea de preparare:

  1. Se pune mazărea la fiert în multă apă cu sare. După 15 minute se adaugă pastele și se mai continuă fierberea încă 10 minute;
  2. Se încinge uleiul și se călește ceapa tocată fin doar până se înmoaie un pic. Se adaugă costița tăiată cubulețe și se prăjește până devine crocantă;
  3. Se amestecă 100 ml din apa în care fierb pastele cu smântână și se toarnă peste costiță. Se aduce la fierbere. În acel moment se adaugă pastele și mazărea scurse. Se amestecă bine și se condimentează cu sare și piper după gust;
  4. Se trage tigaia de pe foc și se adaugă parmezanul, amestecându-se până se topește;
  5. Se servește cu extra parmezan deasupra.

Modalitatea de preparare este relativ simplă, cu un grad de dificultate scăzut, dar, datorită ingredientelor utilizate (paste, mazăre, costiță, smântână, etc.) oferă un plus important de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *