Dragi bucătărași trăsniți, dacă vreți să țineți post sau doar să mâncați mai usor, chiftelele de post sunt rețeta perfectă.

INGREDIENTE UTILIZATE :

  •  2 cartofi
  •  1 legatura patrunjel
  •  praf sare
  •  ulei
  •  praf boia
  •  2 cepe
  •  praf piper
  •  1 cana ciuperci
  •  2 linguri orez
  •  3 linguri faina

MOD DE PREPARARE :

Curățăm și punem la fiert cartofii. Separat, punem la fiert orezul. Ceapa tocata se caleste puțin. Scurgem cartofii fierți, îi pasăm si îi amestecîm cu orezul fiert, ceapa calită, patrunjelul tocat și ciupercile date prin mașina de tocat. Se pune boia, sare si piper. Din compozitia rezultată se fac chifțelute care se dau prin făină și se prăjesc în ulei incins. Aceste chiftele de post se servesc calde.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.