BUDINCĂ DE CASĂ

Dragi bucătărași trăsniți, va prezint un desert delicios, ieftin si usor de preparat, pe placul tuturor, si anume budinca de casa.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 4 cani lapte (cana de 250 ml)
- 4 galbenusuri
- 1 cana zahar
- 1/2 cana faina sau amidon alimentar
- 1 varf cutit sare
- 1 lingurita extract (esenta) de vanilie
- 2 linguri mari de unt (50 g)

MOD DE PREPARARE :
Încălzim laptele, iar într-un vas amestecăm gălbenușurile cu zahărul si sarea pana se formează spuma – aproximativ 1-2 minute, cu mixerul. Adăugăm făina cernută și amestecăm totul bine. Punem o cană de lapte fierbinte peste compoziția de făină și amestecăm energic. Turnăm toată compoziția peste laptele infierbantat pe care l-am lăsat pe foc, la foc mic și amestecăm continuu. Lăsăm budinca pe foc pana se îngroașă , iar cand incepe să bolborosească e semn ca e gata. Adăugăm untul, esența de vanilie și amestecăm foarte bine. Lăsăm la răcit. Se servește simplă, cu fructe, ciocolată, nucă de cocos, nuci, ce dorește fiecare.
Este foarte gustoasă și sănătoasă pentru că știm exact ce am adăugat în ea.
Poftă bună!