SĂRĂȚELE CU MAC ȘI SUSAN

Dragi bucătărași trăsniți, că tot se apropie sărbătorile, iar gospodinele fac tot felul de mâncăruri specifice, m-am gândit să vă prezint o rețetă simplă și foarte bună de sărățele pe care puteti sa le puneti pe masa lângă celelalte prăjituri.

INGREDIENTE UTILIZATE :

  • 350 g făină
  • 250 g brânză de vaci dulce
  • 140 g unt
  • 50 g smântână acrișoară
  • 1 linguriță sare
  • semințe de mac și susan

MOD DE PREPARARE :

Amestecăm brânza de vaci, sarea, smântâna, untul cu ajutorul unui robot de bucatarie. Adăugăm, treptat făina, pană când obținem un aluat moale si lipicios. Învelim aluatul in folie alimentară și îl lăsăm la frigider peste noapte. Îl scoatem din frigider a doua zi, iar dacă este prea tare, îl mai lăsăm la temperatura camerei pentru aproximativ o jumătate de oră.

Cu ajutorul unui sucitor întindem aluatul pe masă și îl lăsăm așa 15 minute. După ce au trecut cele 15 minute tăiem sărățelele cu cuțitul sau dacă aveți rolă de patiserie e și mai bine.

Așezăm sărățelele în tavă , le ungem cu ou și presărăm semințele de susan și mac.

Punem tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute până când se rumenesc.

După ce sărățelele s-au făcut le așezăm pe un platou și sunt gata de servit musafirii.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.