CONFIT DE RAȚĂ

Dragi bucătărași trăsniți, astăzi vă prezint o rețetă mai aparte , un preparat aromat ce poate face cu ușurință parte dintr-un meniu de sărbătoare. Rața în untură proprie este extrem de delicioasă datorită modului de preparare și a faptului că trebuie lăsată 3-4 luni până a se servi.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • Pulpa de rata intreaga -2 buc
  • Usturoi -2 catei
  • Cimbru proaspat – cateva fire
  • Sare grunjoasa
  • Grasime de rata -500g
    Marar – cateva fire
  • Piper- dupa gust

MOD DE PREPARARE:

Pulpa de rață o dăm cu usturoi, sare grunjoasă și cimbru, o punem la rece timp de o zi- două. După ce au trecut aceste zile, scoatem pulpa și o punem într-o tavă cu pereți groși, o acoperim cu untură topită de rață , usturoi și mărar.

Punem tava în cuptor și o lăsăm timp de 7-8 ore la foc relartiv mic, astfel încât temperatura să nu treacă de 150 de grade. După ce trec aceste ore păstrăm confitul timp de 4 luni într-un borcan în care punem și grăsimea în care s-a copt.

Se servește alături de cartofi la cuptor, orez, legume.

Spor la preparat, dragi bucătărași!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *