Aripioare de pui cu ”doză dublă” de usturoi

Revenim pe meleaguri mioritice cu o rețetă clasică dar foarte apreciată- aripioarele de pui cu usturoi, cu mențiunea că voi utiliza pentru un plus de savoare mai mult usturoi decât de obicei în cazul acestei rețete.
Ingrediente utilizate:
- 1 kg aripioare de pui (tăiate în segmente, vârfurile nu se folosesc);
- 1 linguriță usturoi granulat;
- 1/4 linguriță fulgi de chili;
- 1/4 linguriță piper negru râșnit grosier;
- 1/2 linguriță sare;
- 2 căței de usturoi;
- 35 gr unt (1/2 lingură);
- 5 fire pătrunjel;
- 1 lingură suc de lămâie;
- 1 lingură ulei;
- 150 gr paste scurte.
Modalitatea de preparare:
- Aripioarele se presară cu condimente (usturoi granulat, piper, sare, chili) și apoi se toarnă uleiul. Se masează să se acopere uniform;
- Se așează în tava cuptorului, la distanță unele de altele și se coc la 220C timp de 35 minute. Pe la jumătatea timpului, verificați aripioarele și când au lăsat grăsime în tavă, cu o pensulă de silicon ungeți-le cu grăsimea lăsată;
- Între timp puneți pastele la fiert după instrucțiunile de pe ambalaj;
- Când aripioarele sunt făcute și rumene scoateți tava din cuptor. Adăugați untul, usturoiul strivit, sucul de lămâie și patrunjelul tocat. Amestecați să se acopere aripioarele de acestea până untul e topit complet și simțiti miros plăcut de usturoi;
- Scoateți aripioarele într-o farfurie largă, lăsând sosul în tavă;
- În sosul rămas în tavă adăugați pastele scurse și amestecați cu spor. Gustați de sare;
- Puneți pastele pe un platou și deasupra asezați aripioarele. Serviți imediat, sunt delicioase și super usturoiate.

Cantitatea de usturoi o puteti adapta in functie de preferintele voastre, neexistand o cantitate standard.
Va puteti bucura de gustul delicios al acestor aripioare alaturi de o salata de cruditati sau mamaliga.
Pofta buna!