Supă-cremă de linte roșie

Dragi bucătărași, am observat că preferați în mod deosebit rețetele de linte, de aceea m-am decis să vă mai prezint astăzi, o rețetă cu linte roșie.
Ingrediente utilizate:
- 150 gr linte roșie;
- 1 ceapă mare;
- 2 căței de usturoi;
- 3 roșii din conservă (împreună cu sucul de pe ele);
- 1/4 linguriță de turmeric;
- 1/4 linguriță de chimion;
- 1/8 linguriță boabe coriandru măcinate;
- 20 râșnițe chili (sau după gust);
- 10 linguri de năut fiert;
- 1 morcov;
- 2 linguri ulei;
- sare
Modalitatea de preparare:
- Se sotează ceapa tocată în uleiul încins până se înmoaie bine. Se adaugă usturoiul și se mai sotează 1 minut;
- Se adaugă roșiile strivite cu furculița împreună cu condimentele și se fierbe încă 5 minute, până roșiile scad;
- Se adaugă lintea și 3.5 căni apă. Se condimentează cu sare după gust.
- Se aduce la fierbere și se fierbe cu capac timp de 15 minute;
- Se mixează conținutul oalei (în blender sau cu blenderul vertical). Se drege supa cremă de sare;
- Se adaugă năutul fiert și morcovul tăiat cubulețe foarte foarte mici (ca niste confetti).
- Se servește fierbinte.

Lintea se caracterizează printr-un aport energetic substanțial, de aceea este absolut recomandată în regimurile alimentare destinate reducerii greutății sau în cele generate de cauze medicale