Clătite cu gem

Dragi bucatarasi trasniti, va prezint astazi un desert foarte apreciat si frecvent preparat de gospodinele din intreaga lume: clatite cu gem.

Iata modul cum le prepar eu:

Ingrediente necesare:

  • 1 borcan gem (în acest caz alegem caisele);
  • 1 cubuleț de unt;

Aluat clatite:

  • 1 ou;
  • 1/4 linguriță de sare;
  • 125 gr făină albă;
  • 1 vârf cuțit de bicarbonat de sodiu;
  • 330 ml lapte;
  • 1 lingură ulei.

Modalitatea de preparare:

  1. Se bate oul cu sarea. Se adaugă cam jumătate din lapte și se bat împreună. Se adaugă făina și bicarbonatul și se amestecă rapid cu telul doar până aveți un aluat omogen și destul de gros. Adăugați treptat restul de lapte iar aluatul se va subția astfel încât să fie ușor de întins în tavă. Se adaugă uleiul;
  2. Încingeți o tigaie antiaderentă. Înfigeți un cubuleț de unt într-o furculiță și ungeți tigaia. Turnați aluatul cu polonicul în tigaie și apoi înclinați tigaia și o rotiți astfel încât aluatul să acopere tot fundul tigăii;
  3. Prăjiți clatita la foc mediu spre mic până marginile se ridică ușor. Întoarceți clătita și o mai prăjiți pe cealaltă parte doar până se rumenește foarte puțin (câteva puncte rumene ici colo; cca 15 secunde).
  4. Scoateți clătitele pe o farfurie pe care o țineți acoperită cu capac sau folie ca să rămână clătitele calde.
  5. Când ați terminat toate clătitele, le ungeți cu câte 1 lingură de gem și le rulați. Serviți imediat.

O să vedeți că aceste clătite au un aluat subțire dar care se menține pufos. Se umplu cu gem sau dulceață sau fructe si miere. Familiei mea prefera cu gem de prune. Sunt delicioase. Incercati-le și nu veți regreta.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.