CREMȘNIT

Dragi bucătărași trăsniți, vă plac prăjiturile cu cremă? Răspunsul cu siguranță este da. Iată cum puteți să faceți un cremsnit delicios.

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare: 15 min
  •  Timp de gatire: 30 min
  •  Gata in: 45 min

INGREDIENTE:

  •  1 pachet foi cremşnit (cremeş)
  •  250 ml frişcă lichidă
Pentru cremă:
  •  500 ml lapte
  •  4 ouă
  •  4 linguri făină
  •  10 linguri zahăr
  •  1 plic zahăr vanilat
Pentru servit:
  •  150 g zahăr pudră

MOD DE PREPARARE :

Amestecăm făina cu 100ml de lapte și lăsăm deoparte. Restul laptelui împreună cu zahărul, zahărul vanilat și ouălele le punem pe foc și amestecăm continuu. Când începe să fiarbă , adăugăm compoziția de făină cu lapte și amestecăm în continuare. Se obține o cremă groasă, o lăsăm la răcit, iar după o mixăm pentru a obține o cremă fină. Așezăm în tava de aragaz o primă foaie, se toarnă cremă pe care o întindem cu o spatulă , apoi se toarnă frișca bine bătută, nivelăm, acoperim cu o altă foaie și dăm la rece de pe o zi pe alta.

Tăiem cu un cuțit foarte bine ascuțit și se servește presărată cu zahăr pudră din abundeță.

A ieșit un cremșnit delicios.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *