SÂNGERETE BĂNĂȚEAN

Dragi bucătărași trăsniți, pentru că vine Crăciunul și majoritatea oamenilor încep să taie porcul, vă prezint o rețetă foarte bună de sângerete.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1/2 litru sânge proaspăt
- 200 g şorici
- 450 g slănină de la gât
- 200 g orez
- 3 cepe
- 1 lingura untură
- sare
- piper
- boia
- 1 lingurita ienibahar
- 1 maţ de cârnaţi

MOD DE PREPARARE :
Fierbem șoricul și orezul în aceeași apă. Călim ceapa în untură și amestecăm cu orezul. Adăugăm sângele , sare, piper , boia și ienibahar, amestecâm în continuare până când obținem o pastă omogenă.
Umplem mațul cu o pâlnie pentru cârnați pe care o montăm la mașina de tocat. Presăm ușor cu degetele pentru a fi uniform distribuită umplutura, legăm la capete și punem afară la vânt două zile.
Cei mai buni cârnați de pus pe masa de Crăciun .
Poftă bună!