SOS DE CIUPERCI

Dragi bucătărași trăsniți, pentru că sosul joacă un rol foarte important când mâncăm carne, cartofi prăjiți sau diferite mâncăruri, v-am pregătit o rețetă de sos de ciuperci care este atât de gusos încât pot spune că întrece ketchup-ul și maioneza.

INGREDIENTE UTILIZATE :

  • 2 linguri unt gras
  •  jumătate de lingură de ulei de măsline
  •  300 g ciuperci tăiate fin
  •  2 căței de usturoi
  •  65 ml de vin alb sau rose
  •  125 ml de supă de pui sau legume
  •  250 ml smântână de gătit
  •  30 g parmezan ras
  •  2 crenguțe de cimbru
  •  sare
  •  piper

MOD DE PREPARARE :

Într-o tigaie mai mare punem untul și uleiul, lăsăm la încins și adăugăm ciupercile. Lăsăm la gătit ciupercile până când devin maro-aurii, adică aproximativ 5 minute. Aproape de sfârșit adăugăm usrturoiul tocat, piperul , sarea și vinul. După ce se evaporă vinul adăugăm supa cu smântâna, parmezanul și amestecâm continuu până când se ingroașă sosul. Asezonăm cu sare, cimbru și piper după gust . Lăsăm la răcit și servim cu carne și cartofi prăjiți, copți.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *